FAMILY DAY DI DESA WATER PARK..

Friday, November 21, 2008

9/11/2008 ari tu, company husband buat family day..Mula2 planning x boleh pergi sebab kebetulan ayom ngan afiq demam la pulok..Mula2 ayom yang demam sebab sakit gigi..dari hari khamis sampai sabtu baru baik..last2 hari jumaat afiq pulok demam..Husband da cakap..kalau x baik jugak..kita cancel je la g family day..duduk kat umah je..tapi ntah mcm mana ahad pagi tu dua2 buleh baik dari demam..afiq pun malam tu mcm da sihat bangat..apa lagi..pagi2 buta tu pun kami bersiap la..husband da pesan..sume x boleh mandi takut demam balik...ok lah...asalkan dapat pergi & jumpa kawan2 pun da cukup...hehehe...waktu nak pergi tu agak kelam kabut sikit..mana tidaknya persiapan lansung x buat..Punya la laju husband bawak kete sbb takut x sempat register..nasib baik..sampai sana ngam2 lagi 5 minit time out utk register..hehehe..sampai bergambar pun x sempat..Ni la hasil gambar pertamaku di sana..


Lepas da makan2 ngan kawan2 husband..saja nak bawak afiq jalan2..tapi cuaca panas bangat la..lantak la..belasah je..bukan selalu dapat bawak afiq jln2 camni..husband pesan lagi..x boleh main air..hehehe..tapi tengok reaksi afiq tengok air..hahahha..mcm x sabau je..

Sampai je kt situ..afiq mengamuk..mana x nya..mama ajak pusing jalan2 tempat x dok air..dia sebuk tarik tangan nak main air gak..camne ni..bila kita tarik tangan dia..dia menjerit2..hampeh afiq..malu mama ngan ayah tau..kengkawan ayah sume suruh je mandikan afiq..ape lagi abang pun bukak je la baju afiq kt situ gak & mandi je ngan suar jean dia tu..malas nak pergi amik beg sebab jauh sangat..


terpaksa la layan budak kecik ni..ingatkan dia takut..rupanya x takut lansung..lagi dia nak masuk ke tempat air dalam..ayah la yg jaga..bagi dia dok kt tepian kolam tu je la..hahaha...kesian afiq..


Ayah nak angkat afiq naik..tapi dia marah..tengok tangan ngan mulut dia tu..eeee...sabo je la..


Giliran mama pulak jaga afiq..abis basah suar mama..da la x bawak suar spare..eee..sabo je la..


hm..layan je la budak kecik ni...


huh!..ni la hasilnya budak dapat main air...sukanya x terkira..

1 comments:

Mama Mya said...

ooo afiq suka main air yer.. cam nie afiq leh main air ngan cik mya.. puan ayom bila nak pi main air lagi kekeke

 
SWEET MEMORY TO REMEMBER.. - by Templates para novo blogger