PENANTIAN SECOND BABY..

Tuesday, January 12, 2010

Assalammualaikum..lamanya la x update blog ni..ntah kenapa hari ni tiba2 nak update lak erk..
da xdok masa la pulak nak wat sume benda ni..terkejar2 rasanya masa..jadi..di sbbkan rasa mcm free je..ayom nak citer la zaman2 second pregnant hari tu..So far..semuanya berjalan dgn lancar..alhamdulillah..bb pun sihat..jom layan gambo ayom waktu peknen dulu...hehehe...malu nyerrrr.....

hmm..waktu peknen kali ni berat badan mencecah sampai 96kg..mak oooiiii..beratnya la hai..x larat nak tanggung..alahan waktu 1st month tu je..lepas tu alhamdulillah semuanya ok...cuma agak pemalas sikit kot sbb badan da besau la katakan..hehehe..nasib baik la berat ni x kekal sampai bila2..fuhhh..tapi nak maintain balik..??????...buleh kerrrrr?????...konpius lak.

FAREWELL PARTY HR MANAGER..

Thursday, June 25, 2009

Semalam pegi makan2 untuk farewell party HR manager kat opis..Kitorang p makan kt Tenji. Japan's buffet restaurant kat Mont Kiara KL..Ni antara gambar yg dorang amik & aku pun paste la kt blog aku..hehehe..dapatla korang sume tengok ayom yg gemuks ni..malu..hehehe

















BOSANNYA...G MANCING JOM..

Monday, June 15, 2009

Ahad petang..penatnya top up tido..mmg rasa x cukup tdo sepanjang minggu ni..bila da puas tido..rasa badan letih pulok..jam da pukul 4.30ptg ni..nak p mana ni..klu nak jalan2 jauh penatkan badan pulok sbb esok kan keje..hm..pk punya pk..asben saja lah sebut..."jom g mancing kolam afiq.."hm..aku kt sebelah ni da dok jeling2..yang afiq siap buleh jawab "jom!"..sabo je la..pas tu dia terus menonong masuk dlm bilik no 3 di mana tempat set pancing asben tersimpan kt situ..pas tu panggil punya la panggil dia diam je..baru nak p jengah dia tgk dia terus muncul dgn satu batang pancing di tangan...uit!..sabo je la budak kecik ni..asben da tersengih je tengok..maknanya afiq da faham keinginan yg membuak2 dia hati ayahnyer tu..huh!..pas tu afiq masuk bilik tu lagi & bawak kuar satu lagi batang pancing...eeeee...geramnyer..ayahnyer pun..hm.."jom la kita g mancing mama..."..hm ape lagi..ikut je la gelagat 2 beranak nie..tapi malas la nk p kolam2 pancing ni..g lombong buaya lagi best..manyak angin..hehehe...jom layan gambar2 yg sempat ayom amik..


suka la tu budak kecik ni dapat bebas jalan2 kt luar..


eee...tersengih2..comei sangat la tuh!


tgh dok layan amik gambo afiq sementara ayah tgh set pancing..terselit pulok gambar pengantin baru kt sini..pelik ar...hehehe...


ni la pengantin yg saja bergambo2 tepi lombong buaya..nak sangat bergambo..meh aku amik gambonya..hehehe


hm..bosannya..bila la nak dpt ikan nie...



hm..tau x ape budak kecik ni buat..terlompat2!..dia baru setahun 7 bulan..da dapat pelajaran baru bab lompat melompat ni tu je la yg dia repeat..dr mula sampai sampaila nak balik..penat tengok dia..sbb takut termasuk dlm lombong je..kadang2 tu saja je dia lompat tepi2 lombong tu..eee..geramnyer..



hm..afiq nak sambung lompat..ayah da nak balik..ikan x dpt2..panggil afiq dia wat dun know je..ape lagi..dukung je la..menjerit2 dia marah..x puas nak melompat & bebas lagi..hehehe..padan muka afiq..


AFIQ DA SIHAT...RUAM PUN DA HILANG..

Wednesday, May 20, 2009

video

CIAN ANAK MAMA...

Tuesday, May 19, 2009

Ni gambar terbaru afiq...rambut da xdok..ayah afiq terpaksa potong rambut afiq sbb rashes yg dia kena tu still x hilang jugak..da bawak mandi laut..da p klinik..x hilang2 jugak..cian anak mama..tgk la ni..walaupun muka & leher merah2..still aktif lagi tu..hm..budak ni la...jopm layan gambar afiq yg poyos..hehehe


senyuman manis dr afiq..budak botak..


Ni muka tgh ngade2..dia tau org nak snap gambo dia..saje je tutup mata tu..


nampak x ruam2 kt leher afiq tu...cian afiq..hm..bila la nak baik ni..ilang kehencemannya..

AFIQ & AYAH KAT PD..

Monday, May 18, 2009

Org kata klu x planning sesuatu lagi bagus..Mesti menjadik punya..Macam ni la jugak la kes Ayom & Family..Di sebabkan afiq kena rashes baru2 ni..so tgk mcm lambat baik jer..pakai ubat klinik pun x dok kurangnyer jugak..ape lagi..teringat la air laut yg kemasinan tu..sbb org kata air laut leh sembuhkan penyakit kulit..
Ape lagi..borak ngan husband tgh2 mlm..Dia kata On je la kita pegi pagi2 besok..hahhaahaha..
Tanpa merancang awal2 & tanpa persiapan yg sepatutnya..kul 5.30pg bgn buat ape yg patut..pas tu nak tau kul bape bertolak..???...6.30pagi da get ready kat stesen minyak isi minyak...hehehe..mcm x cayo je..org sume nyenyak tdo lagi kot..nasib baik afiq jenis bgn pagi..jadi xdok masalah lah..sampai je sana jam lebih kurang kul 8 pagi..best giles..mmg x ramai org..tapi sayang...huhuhu..cuaca mendung la pulok..huh!..nasib badan..
ayom pegi sana x mandi pun..ayah & anaknyer je yg mandi..takut ayom masuk laut kang..melimpah pulok air sampai ke jln raya..muakakakaka...jadi tugas ayom amik gambo anak banak ni je la..tu pun gambar x clear sgt sbb terpaksa zoom sbyk yg boleh..dorang mandi jauh sgt..ayom x nak berendam dlm laut tu sbb takut effect baby dlm pewut ni pulok..hehehe..sayang oooo...
lebih kuwang 2 jam dok sana..hujan pun turun...hahhaa...terpaksa la balik umah..kelakar je..mandi laut semata2 nak ubatkan kulit si afiq tu...sebelum kul 12.00 tghr da sampai umah..balik umah je pengsan tdo..hehehe..itula citer kami..& kat sini ayom letak sikit gambo yg ade ayom amik kt sana..layanzzzz...



PERTEMUAN ANTARA AFIQ NGAN DOT..DOT..DOT..

Saturday, May 16, 2009

hai sume..saje je wat gempak..ari tu bawak afiq g tgk kuda kat UPM, Serdang..rasanya ni masuk kali ke 3 pergi ke sini..tapi kali ni je yg sempat ayom amik gambo..sbb 1st time pegi x bawak kamera..main redah je pegi..2nd time ayom mabuk2..kamera bawak..tapi x larat ikut asben masuk sbb bau2an yg tidak mempersonakan..dorang je la yg masuk..ayom dok dlm kete..terasa lekat kt anak tekak ni..maklumlah waktu tu baru peknen 2 bulan..huh..kali ni..da kuat & sihat..ikut dorang masuk sekali..tapi x berani dekat..tgk kuda2 tu mcm gagah perkasa je..hehehe..anak & asben ayom yg berani pegang2 kuda tu..mamanya..???..hampeh!..jom layan gambar yg ade..


amboi..menggoda la kuda ni posing..terus pandang bila owang nak snap gambo dia..mantap, gagah & perkasa..hehehe


sessi perkenalan afiq & kuda..


afiq mcm takut je mula2..so ayahnyer pun mula la mainka peranan...hhehehe


mula2 try suruh afiq bye2 kuda tu..suruh buat2 salam la..hehe


pas tu konon2 ayahnyer yg berani tu pun pegang la pulak kuda yg gagah perkasa tu..

hm..pas tu baru afiq nak pegang & sentuh muka kuda tu...hehe..




ni senget2 kan badan apahal pulak ni???
ni sebenarnya cara afiq menunjukkan tanda sayang..dia klu sayang dia bagi pale dia kt orang..so kuda ni pun dptla kepala si afiq ni jugak..hehehe..

LAMANYA MENGHILANG..

Thursday, April 30, 2009

Salam..lamanya lah aku x update blog nie..sejak kebalakangan ni tahap kemalasan semakin melampau..x tau la kenapa..maklumla...selalunya org2 peknen ni mmg pemalas sikit..hehe
Alhamdulillah..sekarang da masuk 4 bulan ayom mengandungkan anak ke-2..sumenya sihat..mula2 tu agak teruk sikit la..sbb simptom mengandung kali ni berbeza sangat mcm waktu peknenkan afiq dulu..100% totally different..dulu x pernah nak loya2, pening2, muntah2, pemalas camni..tapi kali ni..ha..amik ko..sumenya ayom rasa..baru la dapat rasa reality simptom org mengandung..

& sejak peknen ni mmg ayom da kurang sgt nak bergambar..amik gambar afiq ke ape ke..tido aje kejenye..waktu kt opis pun sempat tdo..sanggup x turun lunch semata2 nak tdo..hm..nanti baby dalam pewut jgn tiru mcm mama tau..

Pasal si afiq encem boy mama sowang ni..alhamdulillah..dia semakin sihat & kuat..&..semakin nakal bangat..maklumla lelaki..nanti nak jadi abang pulak...hai..camne la keadaan anakku sowang ni bila terima kehadiran adik baru dia nie..risaunya la mama..harap2 afiq da faham la waktu tu..maklumla.bila baby kuar nanti, afiq baru mencecah 2 tahun..masih lagi manja..hehehe..x dapat di bayangkan camne nanti..

hm..pas ni x tau lagi bila coretan yg seterusnya..klu ayom rajin nak menulis & download gambar kat computer nie..ade la cite2 terbaru..klu x...hahaha...mcm biasalah..bersawang la kejap umah aku ni...

bawah ni ade la sikit2 gambar kami yg ade.yg sempat ayom amik klu rajin pegang kamera..hehe..jom tgk..da dewasa anak kami sowang ni...








TAMAN PERMAINAN...

Friday, January 9, 2009

Mcm biasa..mama ngan ayah afiq ni mmg selalu sangat layan afiq jalan2 g taman..saje je suka2 bawak dia g sana..biar budak ni selalu berpeluh..baru la sihat...klu pergi mana2 taman permaianan..tempat pertama yg budak ni cari semestinya papan gelongsor..bila da jumpa tu..mama & ayah la yg kena layan..sbb budak kecik ni x pandai gelongsor sendiri lagi..cuba tengok muka dia ni..huh..sonok sangat la tuh!






Tengok la anak ayah ngan mama sowang ni..layan je la..Betapa kami sayang bangat kt afiq..







Budak ni kalu main mmg x ingat dunia..dia main belasah je..jatuh belakang kira..hehe..xpe..yg penting mama & ayah sentiasa ade utk jaga kemana saja afiq pegi yer..sayang st kt afiq..


 
SWEET MEMORY TO REMEMBER.. - by Templates para novo blogger