TAG DR KAK WATIE...

Friday, November 28, 2008

heheh...ni first time ayom menjawab tag dalam blog tau..dulu2 kt FP rajin la menjawab..sekarang ni terkial2 nak jawab x tau la kenapa..hutang tang dr kak watie pun x selesai lagi ni..hehehe..xper..kali ni kan ku merajinkan diri menjawabnya..khas untukmu kak watie..

1. Do you think u are hot?
Hmmm...musti la hot..kalu x hot En Fazly xkan masuk meminang..kekeke..

2. Upload a pic of u..


3. Y do u like thus picture?
Nak tau kenapa?..jeng..jeng..jeng..gambar ni "hot" ape..kekeke..perasan sendiri lak..kalu aku tenung2 lama2 gambau ni kan..perasan rasa mcm model korea yang tembam2 la pulak..cute ape..hehehe..lagi satu aku suka gambar ni kan sbb ramai yang cakap cute..ade yang nak letak as background computer lagi...hehehe...perasan je lebih aku ni..

4. When was da last time you eat pizza?
Dalam 2 bulan lepas..teringin nak makan..suruh husband call..so..dorang deliver ke rumah la..kenyang aku makan..mana x gemuks..hahahah

5. The last song u listen to..
Lagu Sempurna..Andra & the Backbone..lagu dalam blog aku ni la..

6. What r u doing right now besides doing this?
Tengah check invoices2 yang tengah belambak atas meja aku ni ha..

7. What name u prefers beside yours?
Mestilah nama asben aku "Fazlyzun"Unik ape nama ni..Setakat ni, dalam dunia ni la aku belum pernah dengar lagi nama yang sama ngan asben aku ni.. KLu korang pernah jumpa maknanya tu asben aku la tu..hehehe

8. People to tag?
Hm..disebabkan sume orang2 hot kt blogger ni ramai da kena tag..aku akan tag member2 yang baru aku kenai je la..sape yer..hmm...
afiq-http://fqbloggers.blogspot.com
Dila-http://knownasdila.blogspot.com
mamaaina-http://mamaaina.blogspot.com
yanmie-http://coklatstrawberry9.blogspot.com
ayu-http://ahadidayu.blogspot.com
9. Who is no.1?
Ayu..baru je kenal..tapi da dapat award dr dia..& dia ni ade anak lelaki umo 4 bulan..suka tengok muka anak dia yang bam tu..hehehe
10. Who is no.3?
Yanmie..Mmg betul2 baru je kenal..hehehe
11. who is no.5?
mama aina..Blog dia ni seronok tau..lain dr yg lain..macam2 ada..
12.Who is no.4?
Dila..blog dia ni mmg best..menarik..colourful lagi tu..biasa la jiwa remaja..hehehe
13.who is no.2?
afiq..Nama dia sama ngan anak aku la..hehhehe..ade ke patut dia panggil aku mama..xde la..gurau je tuh..blog dia pun menarik..banyak kesah ttg adik2 dia..

LAJUNYA AFIQ JALAN..

Sekarang afiq jalan makin laju la..x terkejar mama & ayah..kadang2 tu bila jalan macam nak berlari..kalu da pandai berlari nanti x tau la camne..tapi pelik nape mama x kurus2???...hehehe..Kali ni mama sempat rakam gelagat afiq waktu kami pergi shopping barang2 basah kat sebuah pasaraya di puchong..kat situ ade kete yang bunyi2 lagu tu..kete ape ek orang panggil..mama pun lupa ape dia..punya la laju dia jalan..sampai tertinggal ayah kt belakang..mama pun dia x peduli da..jom layan keletah afiq kat bawah ni..

video

APE AKAN JADI KALAU AYAH JAGA ANAK????

Thursday, November 27, 2008

Ini la yang akan terjadi..sume mesti tau ape akan jadi kalau anak di bawah jagaan ayahnya..habis dia kerjakan anaknya nanti..kali ni ayom nak tunjuk camne ayah kerjakan rambut afiq..mmg xdok keje betul la ayah ni..saje je tau..mentang 2 rambut afiq da panjang..
Mula2 ayah cuma nak sikat rambut afiq je..pas tu..ntah apa yang dia fikir ntan..dia perginya amik minyak rambut dia pas tu dia cuba tegak2kan rambut afiq..cuba tengok gambar ni..konon2 kat saloon la ni...hahahaha


Dan.......inilah hasilnya...mcm rambut landak je mama tengok..cuma x cukup panjang je..

JALAN2 KAT TAMAN TASIK PUCONG PERDANA..

Wednesday, November 26, 2008

Masjid Pucong perdana...cantiknya..


Gambar pertama sampai kat taman...ape yang dia tengok2 ntah..

Kat sini mmg banyak sangat tempat bermain..Tapi hampir sume penuh..kena datang cepat la..tempat duduk pun kadang2 penuh..dorang mmg suka lepak kat sini..sbb view dia cantik sangat..ade yang datang jogging..dating..lepak2..bawak anak main2..yang memancing pun ade..tu yang seronok sangat kat sini..jom tengok afiq main papan gelongsor kat sini..first time mama bagi afiq naik papan gelongsor tau..sbb dia kan kecik lagi..badan mana imbang lagi nak gelongsor2 ni..terpaksa la kitorang pegang dia..bukan main seronok dia main..


Ni pulak sape yang main ni...anak ke ayah..????...


Time out...masa untuk balik..tapi budak kecit ni tak mau balik..terpaksa ayah tarik dia..tu pun dia try balik tarik tangan suruh ayah lepaskan..


tengok tu..mama dukung pun dia xnak..saja je afiq menggeliatkan badan dia..


Nampak x peluh yg menitik kat pale budak kecik ni...eee...tu tgh mengamuk la tu x nak balik..


akhirnya berjaya jugak mama pujuk sampai kat kete...tengok la muka budak yg x puas hati tu..hehehe

KENAPA MUKA AFIQ CAMNI????

Tuesday, November 25, 2008

Ape yang afiq sedang tengok tu..??? Macam pelik je..


Kenapa ayah buleh dukung afiq ni..selalunya budak kecik ni kalau dapat berjalan mmg xnak orang dukung..tapi kali ni macam pelik je..


Aik..pegi kat mama pulak..Kenapa ek..nampak ape tu???


Hehehe...sebenarnya..kalu sume nak tau afiq ni takut dengar bunyi bot yang dorang sume main kat lombong buaya..Kalau sesiapa yang berminat atau suka tengok orang main bot..setiap pagi ahad datang la ke lombong buaya..Mmg meriah sangat..macam ada pesta je..tapi ni bukan bot yang besar2 tu tau..ni bot yang kecik2 punya..nampak comel bangat..kadang2 dapat tengok sesama bot ni berlumba..kat sana siap ade pakar enjin bot lagi..laju sangat bot2 tu meluncur kat air..Bunyi dia punya la bising macam orang sembur ubat utk nyamuk aedes tu..tapi ni lagi kuat..tu yang afiq takut sangat tu..hehehe..sampai2 je kat sana, muka dia mcm pelik..pas tu terus mintak dukung pulak sbb takut....ape la afiq ni..penakut rupanya..hahahaha..jom tengok bot2 ni meluncur..

Ni dia muka budak yang penakut tu...hehehe
.

BEST FRIEND AFIQ..ACAT..

Monday, November 24, 2008

Kalu sume nak tahu...ni la bestfriend afiq..kitaorang gelar dia "acat"..sebenarnya dia ni anak buah ayom..anak kepada abang ayom..mama dia berasal dari indonesia..maknanya dia ni darah keturunan indonesia la..jgn x tau..dia ni merupakan cucu kesayangan nenek dia di indonesia..sbb budak ni cukup bijak & keletah orangnya..ayom pun suka layan..umur 1/2 tahun da pandai cakap & nyanyi2...comel bangat!..afiq pun kalau dapat jumpa budak ni mmg suka sangat..x tau kenapa..kadang2 dia geram dengan si acat ni..bila jumpa je dia musti nak cubit pipi & pukul2 budak ni..afiq ni lain macam geramnya..cuba tengok muka budak2 ni..sama x?hehehe

eee...pegang2 tangan...ntah apa la yang dorang borak tu..guna bahasa dorang je la..
sebenarnya afiq nak salam tangan acat..hehehe..
alalalala..sayangnya...romantiknya..hahahha

muka afiq musti ceria kalau dapat jumpa sepupu dia ni..tengokla reaksi dia ni..seronok sangat la tu..

FAMILY DAY DI DESA WATER PARK..

Friday, November 21, 2008

9/11/2008 ari tu, company husband buat family day..Mula2 planning x boleh pergi sebab kebetulan ayom ngan afiq demam la pulok..Mula2 ayom yang demam sebab sakit gigi..dari hari khamis sampai sabtu baru baik..last2 hari jumaat afiq pulok demam..Husband da cakap..kalau x baik jugak..kita cancel je la g family day..duduk kat umah je..tapi ntah mcm mana ahad pagi tu dua2 buleh baik dari demam..afiq pun malam tu mcm da sihat bangat..apa lagi..pagi2 buta tu pun kami bersiap la..husband da pesan..sume x boleh mandi takut demam balik...ok lah...asalkan dapat pergi & jumpa kawan2 pun da cukup...hehehe...waktu nak pergi tu agak kelam kabut sikit..mana tidaknya persiapan lansung x buat..Punya la laju husband bawak kete sbb takut x sempat register..nasib baik..sampai sana ngam2 lagi 5 minit time out utk register..hehehe..sampai bergambar pun x sempat..Ni la hasil gambar pertamaku di sana..


Lepas da makan2 ngan kawan2 husband..saja nak bawak afiq jalan2..tapi cuaca panas bangat la..lantak la..belasah je..bukan selalu dapat bawak afiq jln2 camni..husband pesan lagi..x boleh main air..hehehe..tapi tengok reaksi afiq tengok air..hahahha..mcm x sabau je..

Sampai je kt situ..afiq mengamuk..mana x nya..mama ajak pusing jalan2 tempat x dok air..dia sebuk tarik tangan nak main air gak..camne ni..bila kita tarik tangan dia..dia menjerit2..hampeh afiq..malu mama ngan ayah tau..kengkawan ayah sume suruh je mandikan afiq..ape lagi abang pun bukak je la baju afiq kt situ gak & mandi je ngan suar jean dia tu..malas nak pergi amik beg sebab jauh sangat..


terpaksa la layan budak kecik ni..ingatkan dia takut..rupanya x takut lansung..lagi dia nak masuk ke tempat air dalam..ayah la yg jaga..bagi dia dok kt tepian kolam tu je la..hahaha...kesian afiq..


Ayah nak angkat afiq naik..tapi dia marah..tengok tangan ngan mulut dia tu..eeee...sabo je la..


Giliran mama pulak jaga afiq..abis basah suar mama..da la x bawak suar spare..eee..sabo je la..


hm..layan je la budak kecik ni...


huh!..ni la hasilnya budak dapat main air...sukanya x terkira..

MASAMNYA MAMA...

Thursday, November 20, 2008

Mama kenakan afiq dengan buah oren lagi..padan muka afiq..mama nak makan dia pun sebok jugak nak makan..tak sabo2 pulak tu..nah amik ni..berkerut muka tahan masam..padan muka..

AFIQ DA BESAR RUPANYA..

Wednesday, November 19, 2008

Tanpa aku sedari, rupa2nya..anak ku semakin membesar..x sangka..sekejap je masa berlalu..dari hanya sekecil bayi yang baru melihat bumi..dia belajar meniarap..merangkak..bertatih..dan kini..kudratnya semakin kuat untuk mencuba apa saja di sekelilingnya..mari lihat gelagat anak kesayanganku ini..

video

KETE BARU AFIQ...

Tuesday, November 18, 2008

Hai sume..inilah kete untuk anak mama pusing2 keliling umah..sebenarnya kete ni mama beli untuk besday afiq..cuma x sempat nak amik gambau je..mula2 nak amik yang design biasa tu..tapi mcm baudak pempuan la pulok..last2 cari punya cari akhirnya jumpa jugak design yang bersesuian ngan anak mama ni..baru nampak ranggi sikit kan afiq..hehehe

"betul tu mama...afiq suka bangat...hehe"



tengok tu, punya la lurus kaki tu nak naik kete kesayangan dia tu..naik tau..turun x reti..Bila nak turun mula2 terjerit2 nangis minta tolong.. tengok la..buwuknya muka nangis..


cewahhhh...posing macho dulu...


"Mama nak tumpang afiq pegi keje...afiq leh tumpangkan...hehehe"


Sukanya la budak ni naik kete dia tu..punya la laju dia merempit..nasib baik kaki sampai..


"adus..penatnya drive lama2 kete ni..rehat la jap..nasib baik la ada tempat sandar..fuhhhh..lega.."

 
SWEET MEMORY TO REMEMBER.. - by Templates para novo blogger