WAJAH2 AFIQ....

Wednesday, August 20, 2008

KALI PERTAMA DI BUMI...
Detik yang xkan ku lupakan sampai bila2...lahirnya permata hatiku di muka bumi ini...selama 9 bulan mama mengandungkan afiq..akhirnya dapat jua ku tatap wajah yang menjadi bukti cintaku pada hubby tersayang...23 october 2007...5.20pm..hospital serdang..Inilah wajah pertama si manja..lihat...x bermaya je mama tengok..kecil..comel...sayunya hati bila dapat menatap wajah yang menemani daku selama 9 bulan ini...kali pertama lihat afiq..terus terbayang wajah ayah..hampir semua ciri2 di wajah afiq di warisi dr ayahnye yang hencem...hehehee..


2 BULAN..
Wajah afiq semakin berubah..mata makin bulat tapi sepet..x tau la ikut sape..hehehe..jendul luas giles..waktu ni afiq belum pandai ape2 lagi..just senyum je..tgk muka dia ni..hencem x?..hehehe..



3 BULAN
Afiq mula belajar meniarap waktu 2 bulan 1/2..tapi dia betul2 meniarap umur 3 bulan..tapi mama rasakan, waktu ni afiq kurus n gelap sikit la..x tau la nape..mungkin da stop susu badan kot..afiq sekejap je minum susu badan sbb mama keje..2 bulan je..pas tu stop n sambung susu snow pulak...x hencem da..dagu tu tiru mama la..n bayangan wajah ayah makin hilang dari wajah afiq..


4 BULAN
Muka afiq berubah giles..x tau la ikut muka sape..kulit dia makin putih pulak ek..pelik..waktu ni mama da bagi naik walker..suka banget dia dapat naik walker..waktu 4 bulan ni jugak afiq da start makan nestum..dia da pandai gurau n jerit2.. tdo malam still dalam buai..da x nak tdo kat bawah..tu la yang payah si afiq ni..


5 BULAN
Air liur asyik meleleh je..x tau la nape..pas tu suka bangat hisap jari..sampai rimas pulak mama tgk..kita tarik tangan dia dia tarik balik masuk mulut..geramnya aku waktu tu..time ni dia da 100% dpt control walker..laju giles dia merempit ngan walker dia ni..

6BULAN..
Afiq da tumbuh gigi..hari pertama dapat tau afiq tumbuh gigi tu..terus kena botak pale..padan muka..sbb waktu tu afiq demam n hampir kena campak sbb naik bintik2 kat badan dia..waktu ni pengsan la nak jaga si afiq ni..meragam je sbb gusi sakit..waktu ni la yang menguji kepandaian mama n ayah handle baby..hehehe..nasib baik lulus ujian ni..lebih kurang seminggu gak la afiq wat perangai..sabo je la..pas tu..tgk la..tersengih2..ceh!


7 BULAN
Waktu ni afiq da mula belajar meneroka....dia da pandai lompat2 dalam walker, nak dukung pun payah..da x nak orang peluk2..suka bebas...mandi mmg semakin susah la dari dulu..da mula capai ape je yang dia bleh sampai..da pandai koyakkan buku mama..da start bagi makan macam2...buah..kuih..sbb gigi afiq nak masuk 4 batang da waktu 7 bulan..seminggu kuar sebatang..hehehe


8BULAN..
Gigi afiq da ade 8 ..cepat kan budak ni tumbuh gigi..banyak giles..nasib baik dia x pandai sangat gunakan gigi tu untuk gigit orang..klu x..selalu jerit je la mama ni tahan sakit..tapi klu orang suap makanan...mmg automatik dia akan gigit..sakit giles..waktu ni afiq da merangkak..tapi merangkak si afiq ni pelik sikit..x tau nak citer camne..orang yang nampak je yang akan tahu stail afiq merangkak lain dari budak lain..hehehe..


9 BULAN..
hehehe...da semakin nakal..x larat mama nak kejar.klu dia senyap jek, mama musti kena cari dia..mesti dia ade wat keje..hahaha..klu x kemas umah..ntah ape la yang dia kutip..eeee...bahaya betul la budak ni...waktu ni jugak afiq tdo still kena bedung lagi...budak da tua ni mmg..kecit2 x nak bedung..da besar tua bangka gigi, sebok pulak nak berbedung2..klu x bedung..hm..x tdo l a gamaknyer..


Tu la dia kisah afiq dari lahir hingga sekarang..banyak jugak la citer2 yang mama x sempat nak karang..sbb masa tu terlalu kejap je berlalu..penantian tu rasa lama..tapi bila da berlalu rasa bagai sekelip mata je masa tu pergi..hm..tu la..permata hatiku sorang ni..harap2 afiq jadi anak yang soleh..n pandai hormat orang tua..tu la segalanya2 kunci sifat peribadi..mama n ayah x sabar nak tunggu afiq besar la..nak process adik lagi sowang pulak...muakakakaka..ok..kita jumpa lagi di next entry...sebelum tu, layan gambo permata hatiku sowang ni...

2 comments:

Sue@MamaMaryam said...

rindunya nak tau perkembangan afiq..ko bz ek peahh? hehehe... aku suka muka afiq skrg..cute gile..klu la jumpa nanti aku nak peluk dia kuat2.. hahahaha..nampak muka budak bijak tu..

Shahrul said...

just nak tanya pendapat? ok ker bedung baby masa dia tido... sebab bukan ker tempoh 7-9 bln tu dia tgh nak berkembang tumbesarannya.. takde efek ke pada baby? ada info tak?

 
SWEET MEMORY TO REMEMBER.. - by Templates para novo blogger