BOSANNYA...G MANCING JOM..

Monday, June 15, 2009

Ahad petang..penatnya top up tido..mmg rasa x cukup tdo sepanjang minggu ni..bila da puas tido..rasa badan letih pulok..jam da pukul 4.30ptg ni..nak p mana ni..klu nak jalan2 jauh penatkan badan pulok sbb esok kan keje..hm..pk punya pk..asben saja lah sebut..."jom g mancing kolam afiq.."hm..aku kt sebelah ni da dok jeling2..yang afiq siap buleh jawab "jom!"..sabo je la..pas tu dia terus menonong masuk dlm bilik no 3 di mana tempat set pancing asben tersimpan kt situ..pas tu panggil punya la panggil dia diam je..baru nak p jengah dia tgk dia terus muncul dgn satu batang pancing di tangan...uit!..sabo je la budak kecik ni..asben da tersengih je tengok..maknanya afiq da faham keinginan yg membuak2 dia hati ayahnyer tu..huh!..pas tu afiq masuk bilik tu lagi & bawak kuar satu lagi batang pancing...eeeee...geramnyer..ayahnyer pun..hm.."jom la kita g mancing mama..."..hm ape lagi..ikut je la gelagat 2 beranak nie..tapi malas la nk p kolam2 pancing ni..g lombong buaya lagi best..manyak angin..hehehe...jom layan gambar2 yg sempat ayom amik..


suka la tu budak kecik ni dapat bebas jalan2 kt luar..


eee...tersengih2..comei sangat la tuh!


tgh dok layan amik gambo afiq sementara ayah tgh set pancing..terselit pulok gambar pengantin baru kt sini..pelik ar...hehehe...


ni la pengantin yg saja bergambo2 tepi lombong buaya..nak sangat bergambo..meh aku amik gambonya..hehehe


hm..bosannya..bila la nak dpt ikan nie...



hm..tau x ape budak kecik ni buat..terlompat2!..dia baru setahun 7 bulan..da dapat pelajaran baru bab lompat melompat ni tu je la yg dia repeat..dr mula sampai sampaila nak balik..penat tengok dia..sbb takut termasuk dlm lombong je..kadang2 tu saja je dia lompat tepi2 lombong tu..eee..geramnyer..



hm..afiq nak sambung lompat..ayah da nak balik..ikan x dpt2..panggil afiq dia wat dun know je..ape lagi..dukung je la..menjerit2 dia marah..x puas nak melompat & bebas lagi..hehehe..padan muka afiq..


2 comments:

liwaniel said...

rajin nye memancing kat lombony buaya tu..FIL wanie suka memnacing kat situ

Anonymous said...

amboi afiq.. byk x dpt ikan? senyum happy nampak..mesti makin noty skrg erk..
ewahh ayom lagu sempurna pon ada dlm nie.. caya la!!

 
SWEET MEMORY TO REMEMBER.. - by Templates para novo blogger